HiTalent nam mij bij de hand voor SKJ-registratie
21 november 2022 

HiTalent nam mij bij de hand voor SKJ-registratie

Door de bomen zag hij het bos niet meer. Bayram Varli (42) windt er geen doekjes om. "Mijn opdrachtgever vroeg mij een EVC-traject in te gaan voor een registratie in de Jeugdzorg. Maar het was mij bij nader inzien niet helemaal duidelijk wat er precies van mij verwacht werd. De studie strandde." Gelukkig kon hij aan de slag blijven omdat weinig andere mensen de expertise in huis hebben die Bayram zich eigen had gemaakt. Maar het gebrek aan een broodnodige registratie bleef knagen. Daarmee kan hij immers zijn kennis borgen. 


"Via via kwam ik in contact met Gerben Brinkman van HiTalent. Hij luisterde goed naar mijn verhaal, ik kreeg persoonlijk veel aandacht van hem en een goede begeleiding wanneer ik vragen had." Een EVC-traject ingaan vraagt veel doorzettingsvermogen. "Er wordt maatwerk gevraagd. De ene persoon is de andere niet. Wat heb jij nodig om je registratie te kunnen halen?"

Van het begin tot het einde had ik het gevoel dat Gerben Brinkman mij bij de hand had genomen en me door de materie loodste. Ik begon eind maart, begin april en in september had ik mijn registratie al binnen, inclusief een deel van de HBO-studie Social Work. Ik ben zeer te spreken over zijn aanpak.

Bayram is oud-politieman die zich als zzp'er specialiseerde in hulpverlening bij alle vormen van geweld achter de voordeur, denk aan vechtscheidingen en eerwraak. "Het is heel dankbaar werk", vertelt hij. "De casussen zijn vaak complex. Ik breng het netwerk van de betrokken families goed in kaart, opa, oma, vader, moeder, kinderen, ooms en tantes, en dan zie je de dynamiek tussen deze mensen." 

Succes
De Westerse, individuele aanpak werkt niet bij bijvoorbeeld mensen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Bayram, wiens ouders uit Turkije komen, spreekt echter de 'juiste toon', zoals hij dat zelf noemt. "Iemand zat al drie jaar in de hulpverlening. Het schoot maar niet op. Toen ik de zaak overnam, had ik in vijf weken een oplossing voor alle partijen gevonden." Door zijn succes is hij nu een veel gevraagde hulpverlener. "Maar zonder hulp van Gerben Brinkman was ik niet zover gekomen."

Reactie plaatsen