HiTalent zet Simon op het spoor naar zijn droombaan
14 februari 2023 

HiTalent zet Simon op het spoor naar zijn droombaan

Interview Simon Hudepohl en Tim Fabels van Combidesk 1 februari 2023

80 tot 100 uur
Simon Hudepohl was echt niet happy met zijn vorige baan. Hij werkte elke dag onder hoge druk, maakte soms wel 80 tot 100 uren per week en de betaling was ook al niet denderend. Via zijn vriendin ontdekte hij HiTalent. Dat contact leverde hem binnen enkele maanden een nieuwe werkgever op met leuke collega´s, een goed loon en misschien wel zijn droombaan.

Zelfstudie
"Ik heb nu een prachtige job met veel afwisseling", vertelt Simon Hudepohl. "Ik help al veel klanten, doe onder meer data-analyse en ik kan werken waar en wanneer ik wil. Die vrijheid is geweldig." Simon was eerst supportmedewerker bij de coronalijn. Hij maakte data inzichtelijk en begrijpelijk. "Ik heb van collega's, door zelfstudie en door gewoon dingen op te pakken en te doen, heel veel geleerd. Maar de hoge werkdruk stond me tegen." 

Bij HiTalent nam Gerben Brinkman eerst zijn cv onder de loep. Daarna werd een match gezocht. "We hadden een aantal kandidaten op het oog", vertelt Tim Fabels van Combidesk, een 8 jaren jong bedrijf, gespecialiseerd in het maken van koppelingen tussen diverse bedrijfssoftware.

Simon werkt oplossingsgericht, is enthousiast en bezit de intelligentie om goed te doorgronden hoe software precies werkt. “Ik zie hem elke dag groeien."


Vrijheid
Waar Simon over 5 jaren staat kan hij nog niet zeggen. "Ik bouw nu een dashboard waarop de gebruiker, bijvoorbeeld een nieuwe medewerker van Combidesk, zonder veel technische kennis pijlsnel inzicht kan krijgen in de processen die we gebruiken bij het koppelen van software." 


Chatbots
Combidesk, gevestigd bij de Universiteit Twente, telt 5 medewerkers en maar liefst zo'n 8000 gebruikers waarvoor 130 koppelingen van softwarepakketten zijn gemaakt. "Ik ben ook bezig chatbots op te zetten", vertelt Simon. "De gebruikers kunnen straks makkelijk zelf het antwoord vinden op een vraag. Dat scheelt ons veel telefoontjes. We willen de processen in ons bedrijf nog beter laten verlopen. De vrijheid die ik daarbij krijg en de afwisseling in het werk, maken dat ik nu echt fantastisch werk heb. Ik had niet verwacht zo'n leuke baan te zullen krijgen."


Over de schrijver
Ik werkte bij dagblad Tubantia als journalist, studeer nu marketing en communicatie om mezelf bij te scholen en maak klantverhalen voor de nieuwe site van HiTalent om anderen te inspireren in hun loopbaan.
Reactie plaatsen

Wil jij ook een baan die past bij jouw talent?