Kindertherapeut blij met hulp HiTalent bij SKJ-registratie
13 februari 2023 

Kindertherapeut blij met hulp HiTalent bij SKJ-registratie


Nooit gestopt met naar school gaan
Ze geeft al jaren met veel plezier onder meer kinderoefentherapie en vak therapie aan kinderen, ze volgt allerlei opleidingen, cursussen en workshops. Ze is geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici, register vak therapie en heeft een Kiwa keurmerk. Kwaliteit vindt ze belangrijk. Maar dat iedereen zijn of haar eigen ideeën heeft over hoe je kwaliteit geregistreerd moet zijn maakt het niet gemakkelijk voor de hulpverlener. Zo vraagt de gemeente aan professionals of ze zich willen registreren voor de SKJ. "Ik ben nooit gestopt met naar school gaan", vertelt kindertherapeut Marleen Damink van Ervarend Wijs in Hengelo waar jeugd vanaf 4 jaar met sociaal-emotionele problemen terecht kunnen. "Een kennis van mij ging voor SKJ-registratie naar HiTalent en was daar heel tevreden over."

Moeilijk
Marleen Damink was overweldigd door de grote hoeveelheid werk die de SKJ-registratie kostte. "Ik heb meerdere casussen anoniem beschreven, geanonimiseerde screenshots gemaakt van correspondentie via de mail en regelmatig de hulp van HiTalent ingeroepen. Gerben heeft de vragen heel goed voor mij vertaald. Ik ben misschien iemand die moeilijker nadenkt over wat gevraagd wordt, wat het schrijven van de bewijsstukken complexer en soms onnodig moeilijk maakte. Hoe omschrijf jij dat dan, vroeg ik dan weer eens."

Bewust
Na een half jaar was haar portfolio klaar en nog een half jaar later had Marleen de registratie op zak. Ze heeft hiermee een aanvullende kwaliteitsregistratie. "Het werken aan een SKJ-registratie is niet verkeerd. Je staat nog eens stil bij wat je allemaal doet en je bent je er beter van bewust waar je precies mee bezig bent."

Rust
Marleen is tevreden over HiTalent. "Gerben hielp me heel goed exact aan te duiden, dit is wat er wordt gevraagd. Hij nam de tijd voor mij en heeft de rust alles precies uit te leggen. We hadden regelmatig contact. Hoe omschrijf jij dat dan? Alleen was mij dit waarschijnlijk wel gelukt. Echter zou me dat veel meer tijd, energie en stress hebben gekost. Gerben hielp echt te ontzorgen door onder andere zaken te verhelderen, te structureren, overzicht creëren, mee te denken met vraagstukken en hoe die te omschrijven. Ik ben dus erg tevreden met de ondersteuning die ik heb mogen ontvangen"


Reactie plaatsen