Met begeleiding op maat was mijn SKJ registratie zo geregeld
07 oktober 2022 

Met begeleiding op maat was mijn SKJ registratie zo geregeld

Het EVC traject volgens Martine Hilbrands

Afgelopen jaar heb ik het EVC-traject met goed gevolg doorlopen bij HiTalent.

Vooraf duidelijkheid over uitkomst
De keuze voor HiTalent was voor mij simpel. HiTalent zit in Twente. Gerben was erg duidelijk en rustig in zijn uitleg tijdens de kennismaking. Hij gaf een duidelijk beeld van het traject en de mogelijke uitkomsten. Hij biedt begeleiding op maat. Je kiest zelf welke mate van intensiteit van begeleiding je nodig hebt.

Je kunt het binnen een paar maanden afronden
De duur van het traject is mijns inziens volledig je eigen keuze. Je kunt het binnen een paar maanden afronden. Dit is 3 of 4 maanden bij een tijdsinvestering van 2 avonden in de week, of je doet er net als ik, wat langer over. Het gaat er vooral om dat je je capaciteiten qua ervaring, in te zetten middelen en je eigen handelen aantoonbaar maakt.

Bewijs 
Wanneer je voltijd in de jeugdzorg zit, is dit traject misschien niet moeilijk. Je moet echter veel schrijven. Elk onderdeel moet je aantonen met authentieke bewijsstukken. Deze bewijsstukken dien je weer te onderbouwen middels je competenties.

Motivator
Gerben was voor mij als motivator daarbij aanwezig. Hij gaf sturing aan de vraag hoe bepaalde onderwerpen het best omschreven kunnen worden. Ik kon dat moeilijk alleen. Ik dacht te moeilijk. Waarop Gerben mij weer als het ware terug bracht bij de opdracht.

Tevens heeft Gerben een duidelijke lay-out ontwikkeld voor een interactief CV. Hij bood met een 360 graden-onderzoek inzicht in mijn huidige carrière en welke mogelijkheden er nog zijn voor mijn toekomst. Kortom je krijgt een mooi, overzichtelijk en compleet portfolio.

Beoordeling 
Wanneer het schrijfgedeelte van het EVC-traject is afgerond, wordt het geheel voorgelegd bij een gecertificeerde EVC aanbieder die je complete portfolio gaat screenen, Gerben regelde dat. Bij goedkeuring volgt er een eind interview. Dit is een eind interview dat door 2 personen, met specifieke ervaring uit het werkveld, wordt afgenomen. Dit online interview duurt ongeveer 2,5 uur. Naar aanleiding van dit interview, maken zij een eindrapportage op. Hierin beoordelen zij je gemaakte portfolio en beoordelen zij het interview. Waarna je een vakbekwaamheidscertificaat krijgt waarmee je je kunt registreren als SKJ-gecertificeerd jeugdhulpverlener.

Optimale ontzorging
Alle afspraken en bijvoorbeeld ook het aanleveren van de documenten worden door Gerben verzorgd. Hij heeft een zeer overzichtelijk werkomgeving gecreëerd waardoor alles snel in te zien is. Kortom: voor mij was dit een prettig traject, waar ik erg enthousiast over geworden ben. Ik zal dit traject bij HiTalent zeer zeker aanraden.

Voor meer informatie over het EVC-SKJ traject klik hier >>