Op mijn 63e nog een vaste baan in een nieuw vak!
13 november 2023 

Op mijn 63e nog een vaste baan in een nieuw vak!

De knop om na 35 jaar

Na ruim 35 jaar als (software) engineer te hebben gewerkt zette ik in 2020 de knop om. Met hulp van Gerben Brinkman van HiTalent maakten we een plan voor deze nieuwe fase van mijn loopbaan:

Terug naar de werkplek waar ik altijd het meest enthousiast over ben geweest: de hal waar een systeem geassembleerd en getest wordt.

Mijn brede belangstelling voor techniek komt samen in de paneelbouw. Het gestructureerd en verzorgd werken, lokaal testen en in bedrijfstellen, zelfstandig en/of in teamverband ligt in mijn technische ervaring vanuit mijn achtergrond bij Thales.

Samen met Gerben heb ik een mooi cv gemaakt die past bij deze nieuwe richting. Vervolgens heeft Gerben mij onder de aandacht gebracht bij een aantal bedrijven die hij kent in zijn netwerk. TELE Besturingtechniek was het eerste bedrijf die interesse had.

Ik ben eerst via een uitzendbureau aan de slag gegaan, daarna volgde een aantal tijdelijke contracten. Het werk beviel me heel erg goed, in het begin was het echt wel wennen want ik werkte ook nog eens fulltime. Bij TELE Besturingtechniek is er een positieve werksfeer die ook ruimte geeft om fouten te maken.

Camper
Ik werkte fulltime en had de nodige vakantiedagen, ik heb een aantal keren een camper gehuurd en dat beviel erg goed. Ik zou graag een keer een eigen camper willen hebben, maar daar heb ik wel dat vaste dienstverband voor nodig...

Begin van 2023 dacht ik nog dat mijn dienstverband zou eindigen maar het tegendeel bleek. Er werd mij een vast dienstverband aangeboden! 

Wil jij ook een baan die past bij jouw talent?