Van kantoorbaan binnen 3 maanden naar een baan in de zorg

Van kantoorbaan binnen 3 maanden naar een baan in de zorg

Anna Kuvener werkte 7 jaar op kantoor toen het werk haar begon tegen te staan. Ze luisterde met plezier naar verhalen van vriendinnen die in de zorg werken. Haar ogen werden geopend. Ze wil daar eigenlijk ook wel heel graag aan de slag.

Mijn hart voor de zorg gaan benutten
Anna is 29 jaar, moeder van twee jonge kinderen en besluit in april 2021 actie te ondernemen. Ze komt terecht bij Gerben Brinkman van HiTalent nadat ze tevergeefs solliciteerde in de zorg. “Ik heb eerst een aantal gesprekken met Gerben gehad en een prachtig cv gemaakt”, vertelt Anna. “Ik ben zeer gemotiveerd en competenties heb ik al voor de zorg. Ik verdiepte me in het aanbod van opleidingen en begon met zelfstudie. Ik had al een afgeronde MBO4-opleiding en wilde beginnen met HBO-verpleegkunde. Misschien was het wel te ambitieus.”

Veel ballen hoog te houden
Voor de zomer van 2021 solliciteerde ze daarom naar een werk-leertraject bij Aveleijn en werd er aangenomen. “Deze werk-leerplek sloot echter niet goed aan op de studie”, vertelt Anna. “Ik kon toen gelukkig overstappen naar TMZ. Ik kwam er achter dat werken in de zorg in combinatie met een opleiding en de zorg voor een jong gezin, erg druk was. Ik moet veel ballen hoog houden. Ik moet ook goed voor mezelf zorgen en voor mijzelf blijven op komen.”

Diploma
Gelukkig is het einddoel nu in zicht. “Werken, leren en een gezin runnen is veel werk. Maar ik ben gemotiveerd. Ik hoop 1 november 2023 mijn diploma te behalen.”


Reactie plaatsen

Wil jij ook een baan die past bij jouw talent?